Klasikinis marinatas visoms daržovėms

DSC_0799

Labai mėgstu eksperimentus, bet nepamirštu ir klasikos. Aprašysiu universaliausią iš visų man žinomų marinatą ir konservų gamybą. Jis tinka absoliučiai visoms marinuojamoms daržovėms ir jų asorti. Ypatingai gardūs agurkai, svogūnai ir kalafiorai, taip pat skanios cukinijos, morkos, paprikos, žali pomidorai…

Išsiverdu pirminį marinatą, jo verdu iškarto 5l. Marinatą galima laikyti ant viryklės ir kasdien, nuskynus derliaus, be didelių terlionių užkonservuoti keletą stiklainių. Proporcijos:

1 l vandens

1 šaukštas druskos (30 g)

3 šaukštai cukraus (100 g)

Pasiruoštas daržoves standžiai sukemšu į švarius stiklainius, dangtelius nuplikau verdančiu vandeniu, į kiekvieną stiklainį (700 ml – 1 l) beriu

1 šaukštą prieskonių agurkų marinavimui mišinio

Stiklainius sklidinai užpilu kuo karštesniu marinatu, užsuku dangtelius ir palieku atvėsti. Kai stiklainius jau galima paimti į rankas, nupilu jų skystį į tuščią puodą ir kaičiu ugnį. Subėgs ir prieskoniai iš stiklainio – nieko baisaus. Palaukiu užvirimo, pakaitinu apie 10-15 min., kad atsiskleistų prieskonių aromatai. Į stiklainius pilu

9 proc. acto rūgšties arba obuolių/vyno acto

700 ml stiklainiui – 3 šaukštus, 1 l – 4 šaukštus

Užpilu verdančiu marinatu, užsuku ir apverstus aukštyn kojom kūtoju kailiniais ar pledais. Atvėsusius stiklainius sandėliuoju rūsy.

Patarimas – jei norisi aštresnio skonio, galima dėti čili pipirų.

Vienas atsakymas į “Klasikinis marinatas visoms daržovėms”

Parašykite komentarą