Burokėlių ir moliūgų sriuba

burokeliusriuba

Ši sriuba itin tinka pietų stalui žvarbią ar niūrią dieną. Pradžiuginsite ne tik skrandį, bet ir akims bus peno – ryškūs burokėliai džiugins kartu su saulės spalvos ciberžole. Naujiena ta, kad jautieną, dedamą į šią sriubą, kepinu kokosų aliejuje, tai suteikia nepakartojamo skoninio žavesio.  Besiruošiant aprašyti sriubą, gaminau ją jau kelis kartus, vienas iš smagesnių atradimų buvo įberti lukštentų moliūgų sėklų į lėkštę tiekiant. 

500 g jautienos šonkaulių

600 g burokų

500 g moliūgo

200 g pastarnoko

300 g svogūno

1 a.š. ciberžolės

1 a.š. mairūno

1 valg. š. druskos

4 valg. š. kokosų aliejaus

Šiai sriubai rinkintės ilguosius burokėlius ir muskatinius moliūgus.

Į 5 litrų puodą pilkite 3 litrus vandens. Burokėlius  nulupkite, dėkite į puodą su vandeniu. Virkite apie 30 minučių. Tuo metu gilioje keptuvėje išlydykite kokosų aliejų ir jame iki auksinio atspalvio apkepkite jautienos šonkaulius ir sudėkite į verdantį puodą. Pasiruoškite kitas daržoves, jas nulupkite, svogūnus ir pastarnoką supjaustykite kubeliais, o moliūgą sutarkuokite stambia tarka. Ištraukite burokėlius, atvėsinkite ir taip pat stambiai sutarkuokite. Daržoves sudėkite į puodą, išmaišykite, jei sriuba atrodo per tiršta, įpilkite šiek tiek karšto (!) vandens. Virkite dar  15-20 minučių. Suberkite druską ir prieskonius, puodą uždenkite dangčiu, išjunkite kaitrą ir palikite sriubą bręsti 20-30 minučių.

Tiekite su rugine duona ir šaukštu grietinės. Galima pabarstyti šviežiais kalendrų ar petražolių lapeliais.

Arba įberti žiupsnį lukštentų moliūgų sėklų.

burokeliusriuba3

 

Parašykite komentarą