Salotos su rabarbarais

DSC_0717

Šiandien prisiminiau, kad jau laikas valgyti šviežius rabarbarų kotus. Daug kas juos naudoja tik kompotui ir pyragui, o man jie labai skanūs švieži salotose. Rūgštis pakeičia citrinos sultis padaže, rabarbaro gabaliukai maloniai kramtosi ir gaivina. Beje, jaunų rabarbaro lapų irgi neišmetu, ryt-poryt gaminsiu juose balandėlius.

Dar ir rūgštynės lapoja, tiesiog būtinai užsimaniau tokią karštą dieną atsigaivinti būtent šiomis salotomis. 

Pasiruošiu

2 saujas rūgštynių lapų – supjaustau

2 saujas špinatų lapelių

2 didesnius pomidorus – supjaustau gabaliukais

1 ilgavaisį agurką – sutarkuoju stambiais šiaudeliais

5-6 rabarbaro kotus – nulupu ir supjaustau plonais griežinėliais

0,5 didelio greipfruto – išspaudžiu sultis

Visas daržoves gerai permaišau, užpilu sultis, taip pat

4-5vš saulėgrąžų aliejaus

2vš sezamo sėklų

Dar kartą gerai išmaišau ir palieku šaldytuve bent 15 minučių skoniams ir aromatams susimaišyti.

Tiekiu kaip gaivų priešpiečių patiekalą ar kaip garnyrą keptai žuviai.

Patarimas – špinatus galima keisti salotų lapais, sezamo sėklas – linų sėmenimis, agurkus – jauna cukinija.

Parašykite komentarą