Marinuota skumbrė su saldžiąja paprika, pievagrybiais ir karamelizuotais svogūnais

DSC_0583

Och koks ilgas gavosi pavadinimas, bet norėjosi paminėti visus produktus, kurių dėka ši mišrainė tampa tokia gardžia. Ir šventiška. Silkę mišrainėse jau senokai keičiu namine marinuota skumbre, bet jei gautumėte gerą riebią silkę – ji irgi puikiai tiks. O jei norėtųsi daugiau spalvų – naudokite ne tik raudonas, bet ir geltonas ar oranžines paprikas. Kelis kartus esu įbėrusi sausoje keptuvėje pakepintų saulėgrąžų branduolių, kitą kartą – lukštentų moliūgų sėklų, tiko abu variantai 🙂

Bent dieną prieš pasiruošiu 2-3 skumbres, receptas čia.

Numatytą valgymo dieną pasiruošiu daržoves:

2 vidutinius svogūnus – supjaustau stambiais kubeliais

3-4 paprikas – supjaustau stambiau

150-200g pievagrybių – supjaustau griežinėliais

Įkaitinu keptuvę, pilu šlakelį

žemės riešutų aliejaus (galima keisti alyvuogių, saulėgrąžų aliejumi)

Aliejui įkaitus, beriu

2aš rudo cukraus

intensyviai maišau mentele, kol cukrus ištirpsta, tuomet suberiu svogūnus ir, nesustojant maišyti, apkepinu juos iki suminkštėjimo. Svogūnus sudedu į gilesnę salotinę, keptuvę išvalau, vėl kaičiu, vėl šlakelį aliejaus ir jame 8-10min pakepinu pievagrybius su paprika. Palieku atvėsti keptuvėje. Tuo metu nedideliais gabaliukais supjaustau marinuotas skumbres. Viską sudedu į salotinę, pasūdau, pagardinu maltais juodais pipirais, pilu

100ml aliejaus

1 citrinos sultis

Viską gerai sumaišau ir bent kelioms valandoms dedu į šaldytuvą.

Tiekiu šaltas, su riekele mėgstamos duonos.

DSC_0595

 

 

Parašykite komentarą