Agurkai žiemai aštriame pomidorų padaže

DSC_0356

“Macnas” marinatas, ypatingas tuo, kad yra du-viename variantas garnyrui prie šašlyko ar kitos ant žarijų keptos mėsos – pomidorų padažas ir marinuoti agurkai viename. Iš visų bandytų ingredientų derinių šis man skaniausias ir trumpiausias ruošime. Puiku ir tai, kad galima naudoti didelius agurkus.

Pasiruošiu

agurkus

Mažesniems nupjaunu galiukus ir pjaunu per pusę, vidutinius – į 4 dalis, o storapilvius pjaustau stambesniais kvadračiukais. Standžiai sudedu į švarius ir sausus 0,5l stiklainius. Puode sumaišau ir pradedu kaitinti

600ml aštraus pomidorų padažo

1st aliejaus

1st cukraus

2vš druskos (su kaupu)

Jiems kaistant, smulkiai sukapoju

10-12 česnako skiltelių

Česnakus tolygiai suberiu ant agurkų stiklainiuose.

Kai marinatas pradeda burbuliuot, supilu

1st 9proc.acto

Palaukiu kol užvirs ir kuo karštesniu užpilu agurkus, staigiai užsuku iškaitintais dangteliais, verčiu dangteliu žemyn ir skubiai užkloju senais kailiniais ar storu pledu. Šiluma turi laikytis kuo ilgiau. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį ir iškarto pradedu laukti žiemos :)

Tokio kiekio marinato užtenka 7-8 0,5l stiklainiams užpilti.

Patarimas – mažiausiai marinato reikia per pusę pjaustytiems agurkams.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s