Rabarbarai jau išskleidė lapų skėčius, kotai sustambėjo ir tiesiog prašosi būti suvalgomi. Kompotas išvirtas, trupininis pyragas iškeptas, termiškai apdorotų rabarbarų užteks, o žali kotų gabaliukai puikiai pavaduoja citriną vaisių salotose.
Šįkart salotas gaminau iš:
0,5 didesnio meliono (apie 1kg)
4 kriaušių (500-600g)
0,5kg smulkių besėklių vynuogių
2 didesnių obuolių (apie 400g)
1 apelsino
4 stambių rabarbaro kotų (nepasvėriau…)
2vš rudojo cukraus
1vš saulėgrąžų branduolių
1vš smulkintų graikinių riešutų
Melioną, kriaušes, obuolius išsėklinu ir supjaustau nedideliais kubeliais, rabarbarų kotus nulupu, supjaustau panašiais kubeliais, kaip ir vaisius. Viską sumaišau su nuo kotelių nuskabytomis vynuogėmis, užberiu cukrumi, sudedu sėklas, užpilui išpaustomis apelsino sultimis, permaišau ir palieku bent 20min., kad išsiskirtų vaisių sultys.
Salotos žymiai skanesnės atšaldytos.