Pastaruoju metu dalyvavau net keliolikoje diskusijų – kas yra desertas. Ir rodosi, esame įpratę desertais vadinti tai, kas saldu, tad ir pyragus, ir tortus ar sausainius priskiriame jų kategorijai. Bet man visad kirbėjo, kad desertas yra tai, kas tiekiama taurėje.
Vieną vasaros rytą, bevartydama receptų puslapius, pamačiau labai patrauklų ir originalų receptą – tiramisu su avietėmis. Kadangi visų reikalingų produktų turėjau – greituoju būdu išsukau kremą, susluoksniavau su avietėmis ir, paragavus pirmą šaukštą, prisiminiau, kad be tiramisu žinau kone 10 receptų, sluoksniuojamų desertinėse taurėse. O kai kuriuos esu ir aprašiusi, tad gale sudėsiu nuorodas, o šiandien aprašysiu kelis labai gaivius, šiltus ledus primenančius kremus, kuriuos galima derinti su bet kokiomis uogomis ar vaisiais. Nesudėtinga, greita ir, valgiusių nuomone, labai gardu.
Visus kremus gaminu vienodai – išsuku iki purumo elektriniu plakikliu.
Kremas „Šilti ledai”
250 g maskarponės sūrio
250 g graikiško jogurto
2 vš rudojo cukraus (galima dėti mažiau, keisti medumi)
„Sūrio kremas”
250 g originalaus Philadephia sūrio
250 g maskarponės sūrio
500 g grakiško jogurto
3 vš rudojo cukraus (galima dėti mažiau, keisti medumi)
„Sūrio – grietinėlės kremas”
200 g plakamos grietinėlės
200 g maskarponės sūrio
2 vš balto arba rudo cukraus (galima keisti saldikliais)
Šiam kremui pirmiausia iki purumo išplakama grietinėlė, tuomet beriamas cukrus, sukrečiama maskarponė ir maišoma pačiu mažiausiu greičiu, kol ištirpsta cukrus.
Daugiau desertų receptų čia: