Gaivios šaltos sriubos

Karšta.

Kai kam ilgai laukta toji vasaros alsa, kai kam namų arešto laikas.

Aš atstovauju tą karščio nemėgėjų pusę, žiemą nelekiame į šiltus kraštus pasišildyti, veikiau atvirkščiai – važiuojame į šiaurę, kad pajausti stichiją, sniego spąstus, pūgas ir prikvėpuoti pilnus plaučius to gryno, tyro oro.

Beviešint Islandijoje daug kalbuosi su vietiniais žmonėmis ir išaiškėjo įdomus faktas – jie negamina ir nevalgo šaltų sriubų. Išskyrus madingąjį gaspačą, jį tiekia restoranai, o namuose gamina tik įgudę kulinarai.  Ne vienam šiauriečiui buvo staigmena, kad iš garsaus islandiško jogurto Skyr galima pagaminti šaltą sriubą. Ir labai džiaugiuosi sulaukdama vis daugiau žinučių iš šiaurės apie tai, kad šios sriubos vis labiau populiarėja, geroji žinia greitai sklinda islandų virtuvėse.

Surinkau į vieną vietą mūsų namų mylimiausias šaltas sriubas, kai kurios gali skambėti keistai, bet labai kviečiu pabandyti tuos derinius, nustebsite, nustebinsite kitus. O svarbiausia – atsigaivinsite karštą dieną. Net nostalgiškoji saldi sriuba, atvėsinta šaldytuve, gali tapti puikiu vasaros maistu!

Pomidorinė šaltsriubė

Jogurtiniai šaltibarščiai su ridikėliais

Šaltsriubė su ridiku

Česnakinė šaltsriubė

Firminė šaltsriubė su rūgštynėmis ir ridikėliais

Balti šaltibarščiai

Saldi sriuba

Parašykite komentarą