Ar ir jūs jau grėbiate obuolius krituolius? Ar po savaitgalio kolegos atneša kibirioką vasarinių obuolių? Alyvinių, saldinių, avietinių?
Vienas kitas ir… nebesinori. Ir tuomet ima kirbėti ką iš jų pagaminti.
Vasariniai obuoliai labiausiai tinka košės, t.y. obuolienės, virimui. Obuolienę pagaminti nesudėtinga, esu aprašiusi receptus su apelsinais ir aguonomis (receptas čia), su bananais (receptas čia) ir geltonosios, su ciberžole (receptas čia).
O štai rudeninius obuolius geriausia versti sultimis, cukatais ar džiovintais griežinėliais, o žieminius bandyti sandėliuoti ir valgyti peržiem.
Bet. Pirmiausiai iš vasarinių krituolių kepam pyragus arba renčiam desertus!
Štai kiek, pasirodo, receptų esu prirašiusi, rinkitės įdomiausią, kvėpinkite namus natūraliu obuolių ir cinamono duetu bei gardinkite artimųjų nuotaiką.
Avižinis slyvų ar obuolių pyragas (trupiniuotis)