Naujų metų stalui

Beliko kelios dienos iki Naujųjų sutikimo. Ir nors jis jau seniai nebe toks pompastiškas, kaip kadaise, visgi daugelis susirenka draugų ar artimų būry atšvęsti metų virsmo.

Tokių švenčių proga norisi ir įdomesnių patiekalų, užkandžių ir gėrimų, tad surinkau tokius iš savo receptainės į vieną vietą, kad jums būtų lengviau skaityti ir išsirinkti patikusius.

O su naujų metų atėjimu linkiu, kad jie taptų tokiais, kaip kadaise – be baimių, kaukių ir nežinomybės. Būkite sveiki!

Užkandžiai:

Tuno padažas užkandžiams

Salotos su konservuotu tunu

Rūkytos žuvies užkandis

Kvietinė duona su alyvuogėmis

Cukinijų ir varškės užkandis

Apelsinų salotos

Širdelės su keptais persimonais

Sumuštiniai su ožkų sūriu ir svieste čirškintais pievagrybiais

Silkės ir burokėlių užkandis su pupelių pasta

Keptas varškės sūris

 

Karštieji patiekalai:

Ketvirčiai su daržovėmis orkaitėje

Paelija

Kavoje marinuota kalakutiena

Sviestinis sūdytas viščiukas

Vištienos ir šoninės suktiniai su įdaru

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) kamuoliai

Nugarinės kepsniai su svogūnų ir pomidorų pastos garnyru

Kepsnys Šiška (Kankorėžis)

Šoninės kepimo ypatumai

Šoninės suktinis

Orkaitėje kepta dūminė skumbrė

 

Desertai:

Vienas jungtinis receptas apie gardžiausius saldumynus ČIA.

 

Parašykite komentarą