Pati jau kelintą dieną suku galvą ką pagaminti Joninių vakarienei.
Pamaniau, kad gal ir jums reikia idėjų, tad sudėjau į vieną įrašą pačius vasariškiausius, lengviausiai pagaminamus patiekalus ir desertus.
- Nakčiai, ypač prieš šokius, norisi lengvesnio maisto, tad iš mėsiškų siūlyčiau tik šašlyką. Ir tokį laiko ir patirties patikrintą, kad pavyks 100% net pirmą kartą gaminantiems:
- Garnyrai, kaipgi be jų. Šviežiomis daržovėmis ši vasara dar nelepina, tad pirktinius greitai pafermentuojam ar supjaustom ir užpilame gardžiais padažais ar užpilais:
Sausas agurkų ir pomidorų rauginimas
Pomidorų ir baklažanų salotos su žalumynais
Salotos su keptais burokėliais
- užkandžiai, kaipgi be jų. Mėgstame vienakąsnius ir tai, ką galima kabliuoti tiesiai iš indo morkų, salierų ar agurkų lazdelėmis. Ar duonos lazdelėmis, kaip kam gardžiau.
Vienakąsniai su pupelių paštetu ir silke
Gžikas (gzik) bulvės su pavasariniais žalumynais gardinta varške (šį itin rekomenduoju)
Sumuštiniai su ožkų sūriu ir svieste čirškintais pievagrybiais
Silkės ir burokėlių užkandis su pupelių pasta
Karšta pievagrybių ir alyvuogių užkandėlė
Užpilas šviežių daržovių salotoms
- Vienkąsniams ir sumuštiniams būtinai iškepkite gardžiosios kvietinės duonos:
- o kuo gaivintis ar ko atsigerti ištroškus? Tiks ir vanduo, ir naminiai limonadai:
- Desertai! Vasarą turbūt nesinori sunkių tortų ar pyragų, tad prašom rinktis iš gaivių, vėsinančių, pilnų vasaros aromatų desertų. Taurėse ar didesniuose induose, tiekti galima taip, kaip patogu kompanijai:
Varškės ir grietinėlės desertas su uogomis
Duonos, serbentų ir grietinėlės desertas
Jaukių švenčių linkėjimas.